Lessen

Kinderen van 2 jaar kunnen al bij ons komen gymmen. Dit zal dan zijn bij ons Ouder&Kind les op de zaterdag ochtend. Als de kinderen de leeftijd 3,5 hebben bereikt stromen zij door naar het volgende lesuur. Hier bieden Het nijntje Beweegdiploma aan! Het nijntje Beweegdiploma is een compleet en verantwoord beweegprogramma waarin kinderen spelenderwijs alle belangrijke basisvormen van bewegen leren. 

Hierna zijn meerde mogelijkheden voor gym. Zo is voor de meiden een gym+/recreatie turnen uur waar je al meer gaat leren van het turnen. Maar is ook nog steeds gewone gym op de dinsdag! Voor de jongens hebben wij ook een eigen lesuur op de vrijdag.

Voor alle middelbare school leerlingen hebben wij een gemengd lesuur. Hierbij leer lastige onderdelen maar spelen wij ook nog steeds balspellen. Wil jij wat nieuws leren of ben je goed in trefbal? Kom dan zeker een keer langs!

Meer informatie over de gymnastiek lesuren? 


Bij S.J.Z. gym hebben wij twee (dames-) turngroepen. Namelijk de selectie en de reactiegroep. Het recreatie turnen op donderdag is een les waarin niets moet, maar een hele hoop kan. Er wordt geturnd op de onderdelen vloer, balk, brug en sprong. Bij deze onderdelen doen we allerlei soorten oefeningen, zoals overslag, radslag, buikdraai en arabier. Eén keer per jaar doen wij mee met de onderlinge wedstrijden, georganiseerd door S.J.Z. zelf.

De selectie-groep dit hier nog een stapje bovenop. Zo doen hun mee met de KNGU-wedstrijden en trainen zij meer uren. Je kan niet zomaar bij de selectie komen turnen, hiervoor zal je gescout moeten worden. Ze komen vaak kijken bij de gymlessen en het recreatie turnen!

Meer informatie over het turnen?


Tijdens het springuur op dinsdagavond kun jij jezelf écht uitdagen! In de zaal staan verschillende springsituaties klaar, zoals de tumblingbaan, de grote trampoline, kleine trampoline of creatieve combinaties hiervan. Je kunt oefenen met kunstjes, zoals bijvoorbeeld een salto, een barani, een schroef of iets anders gaafs. Iedereen traint op zijn eigen niveau en daagt zichzelf uit. Kom je ook een keertje langs voor een proefles? 

Meer informatie over het springuur?


Speciaal voor de dames en heren bieden wij conditietraining aan. We werken aan onze conditie en kracht.

Lees meer over de conditietrainingen door te klikken op de knop hiernaast. 

Meer informatie over de conditietraining?