Gymnastiek

Ouder & Kind gym

Op zaterdagochtend is er ouder en kind gym van 9:30 tot 10:15 uur. Samen met papa, mama, opa of oma gezellig samen komen gymmen! Ouder en kind gym is voor kinderen van 2 t/m 3,5 jaar. Juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze jonge leeftijd ontzettend belangrijk. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. De gymlessen zijn ingericht op de motorische en sociale ontwikkeling van jonge kinderen.
Doordat het kind samen met hun vader, moeder, opa of oma kan gymmen, wordt een vertrouwde omgeving gecreëerd.  En samen bewegen zal het contact tussen jou en je (klein)kind alleen maar verstevigen en het kind meer zelfvertrouwen geven.


Kleutergym

Op zaterdagochtend van 10:15 tot 11:15 uur. Meisjes en jongens vanaf 3,5 jaar t/m groep 2 zijn actief met de grondvormen van gymnastiek. Tevens proberen we door middel van fantasie, muziek en visuele prikkeling de lessen af te stemmen op de belevingswereld van de kleuters. Zo verleggen de kinderen hun grenzen en  ontwikkelen ze (onbewust) hun motorisch vermogen. Doordat de jongens en meiden samen  gymmen, zowel met de hele groep als in kleine groepjes, wordt er ook op sociaal gebied aandacht besteed aan de ontwikkeling. Als de jongens 5 jaar worden, gaan zij over naar de vrijdag gym. De meiden stromen door naar het derde uur op de zaterdag. Hiervoor worden doorschuifbriefjes uitgedeeld.


Jongensgym, groep 2 t/m groep 5

Dit is het uur op vrijdagmiddag van 17:00 tot 18:00 uur. Het uur starten we altijd door lekker te spelen met de ballen. Dan komen we allemaal bij elkaar en kijken we wie er allemaal zijn. We hopen natuurlijk zoveel mogelijk jongens, want dat maakt het alleen maar gezelliger in de groep! Dan starten we met de toestellen. Iedere week doen we wat anders. Zo leren we bijvoorbeeld heel goed klimmen, touwzwaaien of springen op de grote trampoline. Dit jongensuur is bedoeld als een uitdagend uur voor de jongens, waar ze de grondbeginselen van gymnastiek kunnen leren. Zo gaan we bijvoorbeeld aan de slag met een koprol, zodat jullie later een goede salto kunnen maken! Naast alle toestellen doen we ook veel spelletjes, zetten we regelmatig leuke muziek aan en aan het einde van elke les doen we ‘Tikkertje’. Kom je ook een keertje kijken of dit iets voor jou is? Meedoen mag altijd!


Meisjesgym, vanaf groep 6

Dit is het uur op dinsdagavond van 18:30 tot en met 19:30 uur. In dit lesuur gaan we aan de slag met veel verschillende onderdelen. Zo staat soms de grote trampoline klaar, de ringen/touwen of een kleine trampoline. Ook doen wij vaak nog spelletjes op dit uur, bijvoorbeeld trefbal of paaltjesvoetbal. Doe je ook een keer mee met ons? Een proefles is altijd mogelijk. 


Jongensgym, groep 6 t/m groep 8

In dit uur is op vrijdagavond van 18.00 tot 19.00 uur gaan we verder op het gebied van gymnastiek en uitdagingen. Dit is het uur waar je bijvoorbeeld salto’s leert springen op de trampoline! Daarnaast doen we natuurlijk ook alle andere leuke toestellen die in de zaal beschikbaar zijn. We leren ringzwaaien, springen op de grote tumblingbaan of doen een wedstrijdje estafette! Ook op dit uur zijn we gek op spelletjes. Zo doen we onder andere apenkooien, boerderijtje maar ook paaltjesvoetbal en trefbal komen regelmatig voorbij! Hopelijk tot snel!


Gym gemengd, vanaf de middelbare school

Dit is het uur op vrijdagavond van 19:00 tot en met 20:00 uur. Op dit uur werken wij aan onze conditie en kracht, maar trainen we ook op verschillende onderdelen zoals de trampoline of de tumblingbaan. De lessen wisselen per week. De ene keer is het een spellenles en de volgende keer is het een springles. Het is altijd gezellig op de vrijdag 3! Zit je op de middelbare school en lijkt dit uur jou ook gezellig? Kom een keertje langs voor een proefles!