Kamp 2021

Gepubliceerd op 24 augustus 2021 om 16:45

We zijn op kamp geweest! En wat was het weer leuk. Alle leiding super bedankt voor het organiseren. Nog een beetje kamp gevoel krijgen? Lees dan hier de dag verslagen terug!


Dagverslag dinsdag 24 augustus 2021:

De eerste dag en nacht zitten er op. Dinsdag was het dagthema 'leger'. Bij aankomst werden de kinderen direct op de proef gesteld. Met hun bagage moesten zij over de kast, waarna zij hun spullen in de slaapzalen klaar konden leggen. Toen alle bedden lagen zijn we gestart met de kennismaking. Door verschillende activiteiten hebben de kinderen en de leiding elkaar beter leren kennen. Na de kennismaking met elkaar, was het ook tijd om kennis te maken met het leger. De kinderen hebben een bootcamp-tocht gedaan door het trimbos, onder leiding van onze enige echte commandant. De kinderen hebben zichzelf goed moeten bewijzen en waren dan ook goed moe na de tocht.

Na de bootcamp-tocht was het tijd voor de schaft. De kinderen kregen via het afhaalluik een bak macaroni. We hebben weer heerlijk gegeten.

Na het avondeten was het tijd voor het avondspel. De oudste kinderen kregen de opdracht om binnen vijf minuten al hun spullen in te pakken. Een echte soldaat verplaatst zijn kamp namelijk vaak, dus wij ook. Met de tassen op de rug hebben we een dropping gelopen. Twee groepjes liepen zelfs zó uit de richting, dat zij een deel van de tocht door België hebben gelopen. Toen de kinderen weer terug waren bij de blokhut, was het na een drankje bij het kampvuur, tijd om te gaan slapen. Of nouja... slapen....

De nieuwe aspiranten werden nog extra op de proef gesteld. Bij aankomst bij de blokhut kregen zij drie zeilen en wat touwen. Met deze materialen moesten zij hun kamp bouwen voor de nacht. De heren hebben een prachtige tent gemaakt, waar zij vervolgens geslapen hebben.

De eerste dag was één groot feest. Vandaag (woensdag) is het tijd voor een nieuw dagthema. Het dagthema van vandaag begint met de A. We zijn de dag gestart bij het kampvuur met een zakje chips en hebben ontbeten aan de onderkant van de tafel..... Kunnen jullie het dagthema al raden? A.......dag


Dagverslag woensdag 25 augustus 2021:

Woensdag was het tijd voor het tweede dagthema: Andersomdag. De kinderen werden 's ochtends wakker gemaakt met een voorgelezen verhaaltje, waarna wij een heerlijk zakje chips gegeten hebben bij het kampvuur. Na het zakje chips was het tijd voor... je raadt het al.. Het avondeten! Uiteraard op omgekeerde tafels.Ook de leiding was weer in thema. Alle jongens waren verkleed als meisjes en alle meisjes als jongens.

Gedurende de dag hebben we allerlei spellen gedaan, waarbij andersom het thema was. Zo zijn we 's ochtends begonnen met een (weg)smokkelspel, hebben we een achterruitrace gedaan en hebben we een speurtocht gelopen met 'omgekeerde' hints (links is rechts, rechts is links, rechtdoor is achteruit.. Je begrijpt de verwarring denk ik wel... )

Tijdens de speurtocht hebben we een gek apparaat gevonden, wat een tijdreismachine bleek te zijn. We hoopten dat deze tijdmachine ons terug kon brengen naar de 'normale' tijd, zonder andersomdag. Helaas heeft de tijdreismachine niks gedaan gisteren avond. Of toch wel...?

Helaas hebben we vandaag ook afscheid moeten nemen van Meike. Meike was dit jaar voor het laatst mee op kamp en moest ook nog eens eerder weg van kamp. Wij willen Meike heel erg bedanken voor alle fijne, leuke jaren bij SJZ en gaan haar enorm missen!!

Vandaag, donderdag, is het tijd voor een nieuw thema. Het thema begint met de 'M'. Kunnen jullie al raden wat het dagthema van vandaag zal zijn?


Dagverslag donderdag 26 augustus 2021:

Woensdagavond hebben de kinderen een tijdreismachine gevonden. We wilden deze tijdreismachine gebruiken om weer terug te gaan naar de 'normale' tijd, waar het geen andersom dag is. Zoals jullie in een eerder verslag hebben kunnen lezen deed deze tijdreismachine niks toen wij de gebruiksaanwijzing hadden gevolgd.

Maar je raadt het waarschijnlijk al... Tijdens het slapen is de tijdreismachine opeens toch zijn werk gaan doen. Helaas heeft de machine ons te ver terug in de tijd gestuurd, waardoor we in de Middeleeuwen waren beland. Dit was dan ook het thema van de donderdag.

In het thema Middeleeuwen zijn we de donderdag dan ook aan de slag gegaan. Na de veldslag aan het begin van de ochtend was het tijd om onze eigen broodjes te bakken. Met wat meel, water, gist, zout en roomboter werd het deeg gemaakt. Dit werd om een stok gewikkeld en gebakken boven het zelf gemaakte vuurtje. Uiteraard hebben we daarna de broodjes lekker opgegeten. Wat een succes.

's Middags hebben we nog een leuk bingospel gedaan, waarbij de kinderen bij elk getal ook een voorwerp moesten verzamelen. Hierna was het tijd voor de waterspellen. Omdat het weer wat minder was dan de andere dagen, zijn we niet héél nat geworden, maar ondanks dat was het heel leuk!

De koks hadden ook een avondmaal in thema bereid voor ons. Het eten moest opgegeten worden zonder bestek te gebruiken. Zo werden de kipkluifjes heerlijk afgekloven en werd het toetje met de handen geschept. We hebben erg gelachen.

Na het avondeten was het al weer tijd voor de laatste twee spellen van de dag. Bij het eerste spel moesten de kinderen met elkaar onderhandelen om verschillende producten te bemachtigen. Hierbij was het natuurlijk erg belangrijk dat er een zo'n goed mogelijke deal gesloten werd. Het laatste spel van de dag was de spooktocht. De kinderen werden met de auto gedropt naar een meertje verderop, waarna zij de tocht terug door het bos volgde. Tijdens hun tocht kwamen de kinderen langs schrikposten. De kinderen hebben hard gegild, maar vonden het erg leuk.

Vandaag (vrijdag) is het helaas al weer de laatste, volledige, dag.We zijn ook aangekomen bij het laatste dagthema; de 'P'. Vandaag gaan we nog even extra goed genieten! Morgen volgt de laatste update.


Dagverslag vrijdag 27 augustus 2021:

Volgt binnenkort!


«   »